Besøk Synagogen i Oslo

mennesker-foran-synagogen

Velkommen til besøk i synagogen!

Synagogen skiller seg ut i bybildet der den ligger sentralt på St. Hanshaugen i Oslo.  Med davidstjernen over inngangspartiet, forteller det klart og tydelig at dette er jødenes hus.

Fra utsiden kan den kanskje virke litt fremmed, men synagogen har stor takhøyde og rom for besøkende. Alle som ønsker, fra barnehagebarn, skoleklasser, studenter, til andre grupper, er velkommen til å besøke synagogen vår.

Som besøkende i synagogen vil dere få en unik mulighet til å møte en jødisk person i en jødisk setting. Besøket vil gi et innblikk i våre tradisjoner og tro, samt en opplevelse av rommets elementer og symboler. Hvert symbol, hver utsmykning, hver gjenstand, bærer på sin egen historie.

Hvordan praktiserer jøder i Norge jødedommen i dag? Hvordan ser en Tora-rull ut? Hva slags betydning har en synagoge for jøder? Hva er historien til akkurat denne synagogen?

Vi inviterer inn til oss og svarer på alle spørsmål!

Kontakt oss for omvisning

Vennligst kontakt oss her, så finner vi en dag og en tid som passer for dere.  Vi beregner 60 minutter til et besøk av grupper med små barn, mens vi setter av 90 minutter når eldre elever og voksne besøker synagogen.

Velkommen skal dere være, vi gleder oss til å møte deg og dere

Overvære gudstjeneste

Hvis man ønsker å overvære en gudstjeneste, vennligst fyll inn dette skjemaet.