Esti Wultz og hennes familie bodde i Norge tidlig på 80-tallet. Mannen Boaz var kantor i synagogen i Oslo og Esti jobbet som fysioterapeut på revematismesykehuset. Familien har for lengst flyttet tilbake til Israel, men Estis oppskrift på honningkylling lever videre blant vennene i Norge, gjerne med små, personlige smaksvarianter. Dette er en populær rett til både Shabbat og Rosh Hashana
Ingredienser
2 rå kyllinger, delt i serveringsstykker
100 g soltørkede tomater
300 g tørkede aprikoser
Saus:
4 ss honning
2 bokser tomatpure, ca. 200g
8 hvitløksfedd, presset
½ ts chilipulver
½ bunt frisk, finklippet dill
½ bunt frisk, finklippet koriander
2 dl olivenolje
1 ts salt
½ ts sort pepper
Bladpersille til pynt
Slik gjør du
Drypp noen dråper olivenolje i en stor ildfast form. Legg de soltørkede tomatene og aprikosene i bunnen av formen, legg kyllingbitene oppå.
Bland alle ingrediensene til sausen og smak den til. Det skal smake søtt, og litt sterkt.
Hell sausen over kyllingen, rør litt på bitene med en gaffel slik at sausen fordeler seg godt rundt kyllingbitene.
Stek kyllingen på 170 grader midt i ovnen i 1 ½ -2 timer. Dersom sausen blir for tykk kan du spe forsiktig med hønsebuljong. Serveres med vegetarzimmes eller ris og grønn salat