Februar & mars 2023

I februar tok vi jødiske veivisere turen til havnebyen Bergen. Med sol og regn om hverandre, som Nadine fikk kjenne på opp mot Fløyen uten paraply, ble det en fin uke med engasjerte lærere og elever. Litt synd var det at vi etter noen dager finner ut at Maya har blitt syk og derfor må ta det litt «roligere» fremover. Roligere blir her i gåsetegn, da det nærmest er umulig med den jobben vi har! 

Etter en uke hjemme med besøk i Oslo og Viken-området, tok Nadine turen alene til Stavanger og Sandnes. Mellom skolebesøkene på St. Olav og Vågen vgs, fikk Nadine vært ordentlig turist i Stavangers skjønne gater. Favoritten ble nok Fargegata, som er en av de mer livlige og fargede gatene en kan finne i Norges land. 

Da skolenes vinterferie kom fikk vi tatt et lite pust i bakken før vi dro til Skien vgs, som jødiske veivisere har vært på siden tidenes morgen. Ikke bare hadde alle lærerne hørt om oss, men skolen har nok også en av Norges mest imponerende salatbarer i kantina. 

Videre tok vi turen til Bodø, Nord- og Sørarnøy, samt Sørvågen skole på Lofoten, og alt dette kun på én uke. I tillegg til hyggelige besøk på skolene, fikk vi også oppleve helt fantastisk natur. Spesielt båtturen fra Bodø til Lofoten utmerket seg. Da vi kom i havn var det kun en 40-minutters gåtur med kofferter langs snødekkede veier som ventet på oss. Likevel kan vi trygt si at lengre reiser virkelig er verdt det da vi møter så mange fine elever, som også har godt av og behov for å høre på det vi snakker om ☺

Vår aller siste reise sammen som veiviserpar (ja dere hørte riktig) var til Levanger og Namsos. Det er med tungt hjerte at Maya ikke skal jobbe som jødisk veiviser lenger, da hun skal reise litt utenfor de norske grenser før hun skal studere til høsten. 

Vi takker Maya for en helt fantastisk innsats og engasjerende arbeid som jødisk veiviser i år, og hilser Simon velkommen som vikar i den lille perioden som gjenstår.