Januar 2022 – Digital hverdag og medieopptredener

panelsamtale om holocaust

Januar var lenge preget av strenge koronarestriksjoner noe som tvang de jødiske veiviserne til å jobbe hjemmefra i store deler av januar. Vi måtte dessverre avlyse flere skolebesøk, men vi løste knipen ved å erstatte fysiske besøk med digitale. Den lengste reisen denne måneden ble derfor kun til Skien – der var alle de jødiske veiviserne på besøk hos Skien vgs i et par dager. I tillegg til Skien har vi hatt dagsturer til blant annet Asker, Askim, Ski, Tønsberg og Fredrikstad.

27. januar er den internasjonale holocaustdagen og de jødiske veiviserne har tatt del i Holocaustsenterets undervisningsopplegg i denne anledning. Hver og en av de jødiske veiviserne ble filmet og intervjuet om vårt forhold til holocaust. Dette ble brukt som promotering til en panelsamtale 27. januar der vi blant annet snakket om vårt forhold til holocaust, vår familiehistorie fra holocaust, hvordan vi opplevde holocaustundervisningen på skolen og hvem vi mener har ansvaret for å formidle om holocaust. Tidligere veiviser Eliana Hercz tok også del i samtalen og elever fra Nordberg skole hørte på. Dette ble sendt direkte på HL-senterets hjemmeside slik at elever fra hele landet kunne høre på og stille spørsmål til oss. Promofilmene og panelsamtalen kan sees i opptak her.

Jakob fikk også et innlegg publisert i Aftenposten hvor han forklarer hvorfor det er viktig å markere den internasjonale holocaustdagen. Du kan lese innlegget her.