Kosher i Norge Se hvordan jøder i Norge holder kosher! Vi blir med i butikken hvor vi bruker kosher appen, baker... Les mer...
Jødiske bidrag til internasjonal kokekunst En norsk jødes kjøkkenskap inneholder som regel ganske andre produkter enn en indisk jødes. Det skyldes at de... Les mer...
Kosher mat i Norge Hvordan skal man holde kosher i Norge? Kan man kjøpe kosher-mat i dagligvarebutikken? Og behøver alle matvarer bli... Les mer...
Øl i jødedommen Vin har en spesiell plass i jødiske ritualer. Men hva med øl? Kan øl brukes rituelt, for eksempel... Les mer...
Hva er Kosher? Denne artikkelen finst òg på nynorsk Kosher – hva betyr det? Må en rabbiner velsigne maten? Nei, kosher... Les mer...
Jødiske nordmenn snakker om: Kosher Jødiske nordmenn snakker om kosher: Holder alle jøder i Norge Kosher? Og hva vil det si å holde... Les mer...
Er det forskjell mellom Halal og Kosher? Lær om hvordan man holder kosher, som er de jødiske matreglene, og hvordan det skiller seg fra Halal.... Les mer...
Brisket – den jødiske festbiffen! I TV- serien «The Marvelous Mrs. Maisel» tilbereder heltinnen en perfekt ovnsbakt brisket som bestikkelse for at hennes... Les mer...
Cholent – den jødiske lapskausen Fra bibelske tider har det jødiske folket spredt seg over store avstander i fremmede land, og matrettene deres... Les mer...
Kreplaḳ – jødiske ravioli som metter Hva har kreplaḳ, en slags jødisk ravioli å gjøre med en fastedag som jom kippur? Det smakfulle og... Les mer...
Esti Wultz` smaksrike honningkylling Esti Wultz og hennes familie bodde i Norge tidlig på 80-tallet. Mannen Boaz var kantor i synagogen i... Les mer...
Marokkanske gulrøtter Denne marokkanske gulrot oppskriften kom til Norge med innvandringen av sefardiske jøder fra Nord-Afrika. Den er enkel å... Les mer...
Mor Meszansky´s kneidlach Denne oppskriften på kneidlach, eller melboller, kommer opprinnelig fra Vilnius og familien Mezansky. Oppskriften har gått fra mor... Les mer...
Tzimmes – en søt blanding Tzimmes er en søt hoved- eller siderett. Mange spiser tzimmes til Pesaḥ, men i andre familier er det... Les mer...
Sylteagurker for de store høytider Askenasi mat kommer gjerne fra Øst-Europa, landene har tradisjon for å sylte og salte grønnsaker. Denne oppskriften på... Les mer...
Søt og god honningkake Til Rosh Hashana spiser man mat som tradisjonelt er søtet med honning – blant delikatessene er søtet brød... Les mer...
Hamantaschen – småkaker med mening Purim er barnas helligdag mer enn noen annen. De kler seg ut og spiller purimhistorien som skuespill. Ifølge... Les mer...
Sufganiot – Smultring er godt! Da innvandringen av jøder fra Midtøsten til Norge startet i slutten av 1960-tallet, hadde de med seg oppskrifter... Les mer...
Latkes – liten potetpannekake med stor smak Ḥanukka – i løpet av de åtte dagene lysfesten varer er det tradisjon å spise mat stekt i... Les mer...
Hummus til folket! Alle elsker hummus – men har du prøvd å lage hummus selv? Det er enkelt! Alt du trenger... Les mer...
Kneidlach – eller Matsa-boller Det er sikkert like mange oppskrifter på matsa-boller (kneidlach)som det er oppskrifter på kyllingsuppe! Dette er små boller... Les mer...
Kyllingsuppe – eller jødisk penicillin Hvis du vokste opp med en jødisk mor, er det stor sjanse for at du fikk en «resept»... Les mer...