Brisket – den jødiske fest biffen! I TV- serien «The Marvelous Mrs. Maisel” tilbereder heltinnen en perfekt ovnsbakt «Brisket» som bestikkelse for at hennes... Les mer...
Cholent – den jødiske lapskausen Fra bibelske tider har det jødiske folket spredt seg over store avstander i fremmede land, og matrettene deres... Les mer...
Kreplaḳ – jødiske ravioli som metter Hva har kreplaḳ, en slags jødisk ravioli å gjøre med en fastedag som Jom Kippur? Det smakfulle og... Les mer...
Esti Wultz` smaksrike honningkylling Esti Wultz og hennes familie bodde i Norge tidlig på 80-tallet. Mannen Boaz var kantor i synagogen i... Les mer...
Marokkanske gulrøtter Denne marokkanske gulrot oppskriften kom til Norge med innvandringen av sefardiske jøder fra Nord-Afrika. Den er enkel å... Les mer...
Mor Meszansky´s kneidlach Denne oppskriften på kneidlach, eller melboller, kommer opprinnelig fra Vilnius og familien Mezansky. Oppskriften har gått fra mor... Les mer...
Tzimmes – en søt blanding Tzimmes er en søt hoved- eller siderett. Mange spiser tzimmes til Pesaḥ, men i andre familier er det... Les mer...
Sylteagurker for de store høytider Askenasi mat kommer gjerne fra Øst-Europa, landene har tradisjon for å sylte og salte grønnsaker. Denne oppskriften på... Les mer...
Søt og god honningkake Til Rosh Hashana spiser man mat som tradisjonelt er søtet med honning – blant delikatessene er søtet brød... Les mer...
Hamantaschen – småkaker med mening Purim er barnas helligdag mer enn noen annen. De kler seg ut og spiller purimhistorien som skuespill. Ifølge... Les mer...
Sufganiot – Smultring er godt! Da innvandringen av jøder fra Midtøsten til Norge startet i slutten av 1960-tallet, hadde de med seg oppskrifter... Les mer...
Latkes – liten potetpannekake med stor smak Ḥanukka – i løpet av de åtte dagene lysfesten varer er det tradisjon å spise mat stekt i... Les mer...