OPPSKRIFTER
Brisket – den jødiske festbiffen!
I TV- serien «The Marvelous Mrs. Maisel» tilbereder heltinnen en perfekt ovnsbakt brisket som bestikkelse
Cholent – den jødiske lapskausen
Fra bibelske tider har det jødiske folket spredt seg over store avstander i fremmede land,
Kreplaḳ – jødiske ravioli som metter
Hva har kreplaḳ, en slags jødisk ravioli å gjøre med en fastedag som jom kippur?
Esti Wultz` smaksrike honningkylling
Esti Wultz og hennes familie bodde i Norge tidlig på 80-tallet. Mannen Boaz var kantor
Marokkanske gulrøtter
Denne marokkanske gulrot oppskriften kom til Norge med innvandringen av sefardiske jøder fra Nord-Afrika. Den
Mor Meszansky´s kneidlach
Denne oppskriften på kneidlach, eller melboller, kommer opprinnelig fra Vilnius og familien Mezansky. Oppskriften har
Tzimmes – en søt blanding
Tzimmes er en søt hoved- eller siderett. Mange spiser tzimmes til Pesaḥ, men i andre
Sylteagurker for de store høytider
Askenasi mat kommer gjerne fra Øst-Europa, landene har tradisjon for å sylte og salte grønnsaker.
Søt og god honningkake
Til Rosh Hashana spiser man mat som tradisjonelt er søtet med honning – blant delikatessene
Hamantaschen – småkaker med mening
Purim er barnas helligdag mer enn noen annen. De kler seg ut og spiller purimhistorien
Sufganiot – Smultring er godt!
Da innvandringen av jøder fra Midtøsten til Norge startet i slutten av 1960-tallet, hadde de
Latkes – liten potetpannekake med stor smak
Ḥanukka – i løpet av de åtte dagene lysfesten varer er det tradisjon å spise
Hummus til folket!
Alle elsker hummus – men har du prøvd å lage hummus selv? Det er enkelt!
Kneidlach – eller Matsa-boller
Det er sikkert like mange oppskrifter på matsa-boller (kneidlach)som det er oppskrifter på kyllingsuppe! Dette
Kyllingsuppe – eller jødisk penicillin
Hvis du vokste opp med en jødisk mor, er det stor sjanse for at du