• Tro & Liv
    • Bønn
    • Livsløp
      • Bar & Bat Mitsva
      • Seksualitet og Ekteskap
      • Graviditet & Fødsel
      • Død & Sorg
    • Praksis
    • Tekster
    • Tro
  • Helligdager
    • Jødisk Kalender
    • Shabbat
    • Rosh Hashana
    • Jom Kippur
    • Sukkot
    • Ḥanukka
    • Purim
    • Pesaḥ
    • Andre Helligdager
  • Historie
    • Jødisk Norsk Historie
      • Møt Jødiske Nordmenn
    • Jødisk Europeisk Historie
    • Jøder i de fire verdenshjørner
  • Kultur
    • Humor
    • Identitet
    • Mat
      • Oppskrifter
    • MUSIKK
    • Symboler
  • Undervisningstilbud
    • Veivisere
    • Besøk Synagogen i Oslo
  • Antisemittisme
Brisket-i-gryte

Brisket – den jødiske fest biffen!

I TV- serien «The Marvelous Mrs. Maisel” tilbereder heltinnen en perfekt ovnsbakt «Brisket» som bestikkelse for at hennes... Les mer...
cholent_dekonstruert

Cholent – den jødiske lapskausen

Fra bibelske tider har det jødiske folket spredt seg over store avstander i fremmede land, og matrettene deres... Les mer...
kreplak-jodisk-ravioli

Kreplaḳ – jødiske ravioli som metter

Hva har kreplaḳ, en slags jødisk ravioli å gjøre med en fastedag som Jom Kippur? Det smakfulle og... Les mer...
honning-kylling

Esti Wultz` smaksrike honningkylling

Esti Wultz og hennes familie bodde i Norge tidlig på 80-tallet. Mannen Boaz var kantor i synagogen i... Les mer...
Marokkanske-gulrøtter

Marokkanske gulrøtter

Denne marokkanske gulrot oppskriften kom til Norge med innvandringen av sefardiske jøder fra Nord-Afrika. Den er enkel å... Les mer...
kneidler

Mor Meszansky´s kneidlach

Denne oppskriften på kneidlach, eller melboller, kommer opprinnelig fra Vilnius og familien Mezansky.  Oppskriften har gått fra mor... Les mer...
Tzimmes

Tzimmes – en søt blanding

Tzimmes er en søt hoved- eller siderett.  Mange spiser tzimmes til Pesaḥ, men i andre familier er det... Les mer...
sylteagurker

Sylteagurker for de store høytider

Askenasi mat kommer gjerne fra Øst-Europa, landene har tradisjon for å sylte og salte grønnsaker. Denne oppskriften på... Les mer...
Honningkake

Søt og god honningkake

Til Rosh Hashana spiser man mat som tradisjonelt er søtet med honning –  blant delikatessene er søtet brød... Les mer...
Hamantaschen-bake-Purim

Hamantaschen – småkaker med mening

Purim er barnas helligdag mer enn noen annen.  De kler seg ut og spiller purimhistorien som skuespill.  Ifølge... Les mer...
Sufganiot

Sufganiot – Smultring er godt!

Da innvandringen av jøder fra Midtøsten til Norge startet i slutten av 1960-tallet, hadde de med seg oppskrifter... Les mer...
Latkes

Latkes – liten potetpannekake med stor smak

Ḥanukka – i løpet av de åtte dagene lysfesten varer er det tradisjon å spise mat stekt i... Les mer...

KONTAKT

Vi hører gjerne fra deg, både ris og ros. Kontakt oss via vårt kontaktskjema

PERSONVERNERKLÆRING

Les om vår bruk av cookies og vår personvernerklæring

OM OSS

Les om mer om jødedommen.no, og hvem som står bak siden

TRANSKRIBERING FRA HEBRAISK

Les hvordan vi behandler hebraiske bokstaver på norsk

SPØRSMÅL OG SVAR

Lurer du på noe? Eller vil du se svar på innsendte spørsmål, klikk her

Andre Nettressurser

Lurer du på mer om jødedommen? Da kan du ta en titt på andre kvalitetssikrede nettressurser her. . .

© 2018 Det Mosaiske Trossamfund
  • Tro & Liv
    • Bønn
    • Livsløp
      • Bar & Bat Mitsva
      • Seksualitet og Ekteskap
      • Graviditet & Fødsel
      • Død & Sorg
    • Praksis
    • Tekster
    • Tro
  • Helligdager
    • Jødisk Kalender
    • Shabbat
    • Rosh Hashana
    • Jom Kippur
    • Sukkot
    • Ḥanukka
    • Purim
    • Pesaḥ
    • Andre Helligdager
  • Historie
    • Jødisk Norsk Historie
      • Møt Jødiske Nordmenn
    • Jødisk Europeisk Historie
    • Jøder i de fire verdenshjørner
  • Kultur
    • Humor
    • Identitet
    • Mat
      • Oppskrifter
    • MUSIKK
    • Symboler
  • Undervisningstilbud
    • Veivisere
    • Besøk Synagogen i Oslo
  • Antisemittisme
Type to search or hit ESC to close
See all results
Username
Password
Remember Me
Enter username or email
Cancel