Mai 2022

Alle de jødiske veiviserne tok turen nordover til Trondheim denne måneden. I tillegg til å gjennomføre vellykkede skolebesøk på blant annet Byåsen og Thora Storm vgs, fikk vi æren av å ta del i Jødisk Museum Trondheim sitt 25-års jubileum! Gjestene som var tilstede fikk en profesjonell omvisning med flere ulike stasjoner i et tradisjonelt rebusløp. Vi fikk blant annet høre mer om de ulike utstillingene, deres framtidige prosjekter, foredrag om Julius Paltiels nyrenoverte bok og et dukk i arkivene. Etter rebusløpet var det duket for flotte taler og musikk etterfulgt av gode småretter servert av museet. Det var virkelig et flott arrangement, og vi gratulerer Jødisk Museum Trondheim med 25 år!

18. mai skulle vise seg å bli en svært viktig dag for de jødiske veiviserne. Vi ble nemlig invitert av KDD-departementet (kommunal- og distriksdepartementet) for å holde en presentasjon om hvordan vi jobber og våre erfaringer fra skolebesøk. Vi fikk flere spørsmål fra salen om vårt arbeid slik at det ble en veldig fin samtale rundt prosjektet. Det var en fin erfaring for oss å snakke foran noe andre enn elever, og vi lærte mye.

I skrivende stund sitter undertegnede (Jakob) på flyet til New York sammen med Dana. En viktig del av utdanningsprogrammet til jødiske veivisere en nemlig en reise til USA. Vi skal ta del i ADL (Anti-Defamation League) sin årlige konferanse rundt bekjemping av antisemittisme. I tillegg til dette skal vi besøke andre jødiske institusjoner og menigheter og ha det gøy!