Denne marokkanske gulrot oppskriften kom til Norge med innvandringen av sefardiske jøder fra Nord-Afrika. Den er enkel å lage og passer til det meste. Spesielt stas er det om høsten når man kan få tak i gulrøtter som er lilla og gule, i tillegg til oransje. Retten passer veldig godt til grillmat, eller som en del av en buffet.
I tillegg kan den brukes som en del av den sefardiske Rosh Hashana sederen.
Ingredienser:
1/2 kg gulrøtter, kokt i lettsaltet vann. De skal ha god tyggemotstand
4 ss olivenolje
1-2 ts malt spisskummen
2 finhakkede hvitløksfedd
2 ts paprika
1 presset sitron
½-1 rød chili, avhengig av hvor sterk du vil ha salaten
½ ts salt
Noen stilker bladpersille.
Slik gjør du:
Skjær gulrøttene i ½ cm tykke skiver, kok dem og ha dem over i et dørslag. La dem tørke godt.
Varm oljen på middels varme, ha i spisskummen og hvitløk og la det surre et par minutter uten å ta farge. Rør inn paprika, sitron, chilli i små biter og salt. Hell alt over gulrøttene, bland godt og dryss hakket bladpersille over
Gulrotsalaten holder seg godt i kjøleskapet noen dager
Oppskrift og metode av Liv London, publisert i boken Jødisk Mat på Norske Fat, utgitt på Press Forlag.