maya og talia

Møt de jødiske veiviserne

Det er to jødiske veivisere som her forteller litt om seg selv og det å være veiviser.

Maya:

Jeg heter Maya Odinsen Golan 22 år og oppvokst på Nesodden, men bor i Oslo nå.

Jeg er halvt norsk og halvt israelsk. Mamma er ikke jødisk og derfor valgte jeg konverterte til jødedommen da jeg var 11 år av kulturelle og tradisjonelle tilhørighets grunner. For min familie og meg har det alltid vært viktig å holde på de jødiske tradisjonene under helligdager spesielt. Jeg er ikke religiøs jøde og prøver enda å finne min vei i jødedommen.

Hvorfor er jeg Jødisk Veiviser?

Det er utrolig viktig jobb! Og spesielt viktig for det lille jødiske samfunnet i Norge at vi blir sett, hørt og viser oss frem som vi er.

Jødiske veivisere er under prosjektet «informasjonstiltak mot antisemittisme». Jeg håper at jobben vi gjør kan være med på å minske negative holdninger rundt jøder. Vi snakker ikke bare om identitet rundt jøder, men vi drar også inn andre minoriteter i samfunnet som også møter på utfordringer rundt sin identitet. Det at jeg på heltid jobber for å minske rasisme og negative holdninger rundt minoriteter er det som gjør denne jobben så utrolig givene!

I tillegg til det får vi reise rundt i hele Norge, holde foredrag og skape dialog med ungdom.  Vi møter på utrolig gode og åpensinnede mennesker.

Talia:

Jeg heter Talia Dubowski og er 20 år fra Nesodden og bor nå i Oslo.

Pappa er israeler og mamma konverterte til jødedommen før jeg ble født. Jeg er født og oppvokst jødisk og de jødiske tradisjonene er viktige for meg.  Jeg feirer alle de jødiske helligdagene kulturelt.

Hvorfor være Jødisk Veiviser?

Da jeg var i Israel fant jeg ut hvor utrolig viktig det lille jødiske samfunnet her i Norge er for meg og ville være med på å holde det levende. Som jødisk veiviser får jeg være med på mye og å være med på å jobbe mot antisemittisme og rasisme på denne måten er veldig interessant og spennende.  Få reise rundt i Norge og prate med ungdom om slike temaer er veldig viktig, jeg gleder meg til å skape dialog med ungdom over hele landet.

 

Kontakt oss her